Wij zorgen voor u

Elke dag

Naar onder
Vorige
Volgende

Zorg moet goed voelen

Wij zorgen daarvoor

Naar onder
Vorige
Volgende
Hospice Trajectum Maastricht

Warme professionele zorg in een huiselijke omgeving

Als thuis blijven in de laatste levensfase moeilijk of niet mogelijk is, kan Hospice Trajectum uitkomst bieden door u, in een bijna-thuis-situatie, zo goed mogelijk te verzorgen. Hier doen wij er alles aan om tegemoet te komen aan uw wensen. Het mag u aan niets ontbreken!

De inrichting van het huis en de begeleiding dragen bij aan de huiselijke sfeer. Naast de privacy van de eigen kamer is er ook een centrale ontmoetingskamer met keuken voor gemeenschappelijk gebruik.

Onze visie

We willen dat de gast zelf de regie behoudt

Uitgangspunt van Hospice Trajectum is voortdurend zorgen voor de hoogst mogelijke kwaliteit van leven, waarin u, onze gast- zelf de regie behoudt. U staat hierbij centraal en daarbij vanzelfsprekend ook uw familie.

We hebben er in het hospice voor gekozen om zo weinig mogelijk regels te hanteren. Alles kan, maar niets moet. Samen met de andere gasten eten kan, maar als u liever op uw eigen kamer eet, dan kan dat ook. Wilt u liever op een ander tijdstip eten? Geen probleem. U bepaalt zelf hoe laat u wilt opstaan. Wij passen onze zorg daarop aan. 

Respect voor de menselijke waardigheid

Het hospice kenmerkt zich als een veilige en gastvrije plek waar de zieke en zijn of haar naasten zich thuisvoelen. Wij spreken over gasten, in plaats van patiënten. Ook omdat de behandeling gericht is op comfort in plaats van genezing.

Hospice Trajectum is een plaats waar alle aandacht uitgaat naar respect voor de menselijke waardigheid. Waar de stem van de stervende mens, hoe zacht en moeilijk verstaanbaar soms, blijvend gehoord zal worden.

In alle rust zich thuisvoelen

12

Professionals (verzorgenden en verpleegkundigen) die het allerbeste voor hebben met hun gasten. Zij worden ondersteund door vrijwilligers.

6

Kamers waaronder uw eigen kamer die voorzien is van de modernste techniek en sanitair.

59

Vrijwilligers helpen bij het bieden van zorg en ondersteuning. Ook verrichten ze huishoudelijke taken zoals wassen en koken. Verder hebben we vrijwilligers die het onderhoud van onze tuin voor hun rekening nemen. Al die vrijwilligers samen zorgen voor een huiselijke sfeer. Maar hun belangrijkste taak is toch wel ‘er zijn’ voor onze gasten en hun naasten.

24

Uur per dag staan wij voor u klaar

21

Jaar ervaring door dik en dun

Contact Formulier