Wij zorgen voor u

Geschiedenis

Hospice Trajectum Maastricht opende na vier jaar van voorbereiding op 1 mei 2000 haar deuren. Ruim 8 jaren werd de zorg en steun verleend door medewerkers van GroenekruisDomicura en het Hospice Trajectum. Het hospice was gelegen in het centrum van Maastricht in de Abtstraat. Gerestaureerd met gelden van de Elisabeth Strouvenstichting en volledig ingericht dankzij de gulle gaven van tal van sponsoren. Een mooi herenhuis omgeven door een prachtige tuin.

Al die jaren werd er in dit herenhuis in een huiselijke sfeer palliatieve zorg verleend. Een zorg waarbij er niet alleen aandacht was voor lichamelijke symptomen, maar waar ook de emotionele, sociale en spirituele aspecten van het leven een centrale plaats innamen. Een "thuis" waar de gasten de gelegenheid geboden werd om waardig te sterven. Om de laatste dagen van het leven door te brengen die passen bij hun levensverhaal, hun opvattingen over ziekte, sterven en dood. Geen vast stramien van eten, drinken, slapen, verzorging.

In mei 2011 nam het hospice de intrek in een modern gebouw, een "thuis", dat nóg beter past bij recente ontwikkelingen van en inzichten in palliatieve zorg. Een zorg die nu in handen is van medewerkers van Envida en vrijwilligers van de Stichting Hospice Trajectum.

De Stichting heeft nu een beschermheer in de persoon van de heer Olaf Penn.

De locatie

Hospice Trajectum is gevestigd in de binnenstad van Maastricht. In dit historisch pand verblijven mensen die in de laatste fase van hun leven zijn.

Familieleden van onze gasten kunnen hun auto parkeren in de straten rondom het hospice. Voor dat gebied ontvangen ze een parkeerontheffing. Voor deze ontheffing vragen wij een borgsom die we later terugbetalen aan de nabestaanden. 

In een huiselijke omgeving

De kamers

Er zijn zes ruime luxe woonunits, die huiselijk zijn ingericht. Elke woonunit is uitgerust met eigen sanitair en voorzien van Domotica. De kamer staat in verbinding met een eigen buitenterras. Dierbare eigendommen kunnen eventueel worden meegenomen. Ook huisdieren zijn, in overleg, welkom.

Wij streven ernaar dat u en uw naasten zich in ons hospice echt thuis voelen. Vaste bezoektijden hebben we niet. Willen we ook niet De inrichting van het huis en de begeleiding dragen bij aan de huiselijke sfeer. Naast de privacy van de eigen kamer is er ook een centrale ontmoetingskamer met keuken voor gemeenschappelijk gebruik. Hospice Trajectum hanteert een rookbeleid. Ook volgen we de richtlijnen m.b.t. corona.

Kosten

Het verblijf in het hospice wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. Het kan echter zo zijn dat er een eigen bijdrage gevraagd wordt. De hoogte van uw bijdrage kunt u opvragen bij uw zorgverzekeraar. Laat u adviseren door onze clientadviseurs.

Het hospice brengt ook een eigen jaarverslag uit. Dat kunt u downloaden door op onderstaande link te klikken.

JAARVERSLAG 2020