Veelgestelde vragen

Aanmelden
Hoe kan ik iemand aanmelden?
Via een huisarts, wijkverpleegkundige, arts of transferverpleegkundige van een ziekenhuis kunt u of uw naaste zich aanmelden. Een arts geeft een zogenaamde terminaliteitsverklaring af waarmee hij of zij aangeeft dat er een levensverwachting is van drie maanden of minder. Daarnaast is het ook mogelijk om zelf contact op te nemen met Envida 0900 - 22 33 440.

Arts
Behoudt de gast zijn of haar eigen huisarts?
Behandeling kan door de eigen huisarts, door de SO (specialist ouderenzorg) die aan Hospice Trajectum is verbonden of door te kiezen voor duo behandeling. Duo behandeling wil zeggen dat tijdens kantoortijden de huisarts als behandelaar optreed en buiten die tijden neemt de dienstdoende arts van Envida de behandeling over.

Bezoek
Is bezoek toegestaan?
Wij hanteren geen bezoektijden. Bezoek is 24 uur per dag welkom. We overleggen wel met de gast of bezoek gewenst is. Bij grote aantallen bezoek zal er gekeken worden wat de gast wil en of aankan.

Inrichting kamer
Mogen de gasten hun eigen spulletjes meenemen?
De gast mag ook eigen spulletjes meenemen zoals: schilderijen, eigen dekbed, schemerlampje, muziek, foto’s, et cetera.

Maaltijd
Wordt er gezamenlijk gegeten of kan dat apart?
We hanteren geen vaste etenstijden. De gast kan samen eten maar kan er ook voor kiezen om dit op de kamer te doen. Het hangt dus van de groep gasten af waar en of er samen gegeten wordt. Dit is ook weer afhankelijk van de situatie en toestand van de gast(en).  

Kosten
Wat zijn de kosten?
De kosten worden vergoed door de ziektekostenverzekering. Het kan per verzekering verschillen wat er wordt vergoed.

Parkeren
Is er parkeergelegenheid aanwezig?
Hospice Trajectum beschikt over parkeerplaatsen op de grote parking van Envida en in de straten rondom het hospice. Daar betaalt de gast een borg voor die de familie later terug krijgt. 

Recensies
Beschikt Hospice Trajectum over recensies?
Op ZorgkaartNederland staan enkele recensies over Hospice Trajectum. Klik hier.

Vrijwilligers
Ik wil me graag inzetten voor de gasten van Hospice Trajectum. Hoe doe ik dat?
U kunt iets betekenen door u aan te melden als vrijwilliger. Het kan zijn dat u op een wachtlijst komt te staan. Zodra de aanmelding binnen is, wordt u uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Indien u mag starten, begint u eerst met een proefperiode van 3 maanden. Klik hier voor het aanmeldformulier.

Wachtlijst
Is er een wachtlijst?
Er kan soms een wachtlijst zijn. Deze is echter ook van dag tot dag in beweging. Hierdoor kan de wachttijd beperkt zijn.

Zorg
Welke zorg verleent Hospice Trajectum?
Wij leveren 24 uur per dag zorg. Hierbij is de zorg gericht op comfort en niet op herstel of aansterken. Wij werken namelijk niet mee aan levensverlengende behandelingen.

Hebben gasten een vaste verzorger of wisselt dit per dag?
Wij werken met een klein vast team van ervaren verzorgenden. Deze worden ondersteund door vrijwilligers. Verpleegkundigen zijn 24 uur per dag bereikbaar.